17. mai på Stortorvets Gjæstgiveri

Tradisjonen med 17 mai-feiring på Stortorvets Gjæstgiveri har dype røtter. Det berømte torgslaget 17. mai i 1829, som førte til at forbudet mot å feire grunnlovsdagen til slutt ble opphevet, skjedde rett utenfor dørene våre. Ole Josef Møller, som eide Grensen 1 på midten av 1800-tallet, var også en av de sentrale personene i kampen for å få feire vår grunnlovsdag.

 

I år har vi to bordsettinger:

14:00-17:30 (1. og 2. etg)
18:30-21:30 (1. etg)

Det er fullt mulig å bestille bord til senere år allerede nå via vårt kontaktskjema.
Ingen bordbestilling i bakgården eller på Gamla, kun drop-in.

 

17. mai meny 2022

 

3-retters meny:
Kr. 645,-

 

Forrett:

Carpaccio på gravet laks
med rugcrisp, granateple, erteskudd, dill og sitronkrem
(e, m, nv, gr, gh)

Hovedrett:

Ytrefilet av okse
med fondantpotet, selleripuré, bakte gulrøtter,
peppersaus, puffet svor og karse
(sl, su, m)

eller

Bakt kveite
med fondantpotet, selleripuré, bakte gulrøtter,
syrlig rogn- og smørsaus, salat på spinat og dill
(f, m, sl)

 

Dessert:

Vaniljepannacotta
med jordbærgele, tørkede bær
og appelsinflarn
(m, e, gh)

 

Allergener:
f-fisk, m-melk, gh–hvetemel, gb–bygg, gr–rug, e–egg, s–skalldyr, n–nøtter, nv–valnøtter, nh–hasselnøtter,
so–soya, su–sulfitt, lu–lupin, b–bløtdyr, se–sesamfrø, p–peanøtter, sl–selleri, sn–sennep